Zelené zdraví

24.03.2022

Letos žádná březová voda, "naordinovali" jsme si 21 denní jarní očistu se zelenýma potravinama (ječmenem a chlorelou), s veganskými jídly, bez lepku, cukru a laktózy. Jsme právě v rozjetém procesu a cítíme se fakt báječně! Občas se objeví malý tělesný diskomfort, ale ten se rychle srovná. 

 Přiznám se, že si užívám jen tak přijít do kuchyně, pustit si recept a vařit podle něj. Odpočívám od tvoření, od vymýšlení a prostě se nechám vést. Je to prima ulehčení.

A moc mě ta změna baví, stejně jako nová jídla s novými chutěmi.

Narušování stareotypů je pro mě ták osvěžující! Uvidíme, v jakých oblastech se očista ještě projeví ;-).

Kdo mě zná ví, že jsem jedlík pestré stravy a především čerstvě uvařené. A přesto mé tělo pije zelenáče jako divé. Tak se zamýšlím nad tím, co vlastně dnes v té zelenině a ovoci je za výživné látky, jestli tam ještě nějaké jsou. 

 Nedalo mi to a začala jsem zkoumat, co všechno ty zelené potraviny vlastně umí...? Zjednodušeně...zel.potraviny jsou buněčnou výživou, regenerují buňky i tkáně postupně. V konečném důsledky našemu tělu pomáhá působení jejich synergických účinků. Společně vyživují a čistí tělo současně. Ale umí spoustu důležitých věcí pro zdraví.

Tak je to jasné. Letos si dávám experiment - 1 rok užívání zelenáčů (Green Ways) a uvidím, co se bude dít. Možná se ze mně stane vodnice :-).

Ještě jsem si vyrobila i ostropestřcovou pastu (nedá se to skoro vyslovit). Namletá ostropestř.semínka jsou smíchaná s ostropestř.olejem. Užívám 20min před obědem. Tu věnuji mým milovaným játrům. I když by asi ječmen stačil, ale prostě jsem si ji chtěla vyrobit :-).

Přeji vám rozkvetlé jarní dny, svěží energii a radost ze života tady a teď!